Viljan

Det Zlatan gick igenom för att nå toppen är ofrånkomligt, även för dom i näringslivet. Tyvärr har alla inte samma gynnsamma öde så länge industrin funkar som den gör!

Som tjänsteman i näringslivet och på ett angivet sätt från bolagen att "kunden alltid har rätt"  fick man höra saker som inte skulle uppskattas av någon med en smula moral. Och en person utan någon som helst erfarenhet eller utbildning var allt detta nytt. Men med en rädsla av att kunna bli av med jobbet när man fått ett tillfälle att utvecklas samt hjälpa människor ut i arbete, gör man istället ett aktivt val, att i tysthet knåda in känslorna. Rätt eller fel? När man trots allt vet att vissa kommer anstränga sig mer för att utföra ett fantastiskt jobb om bara möjligheten fås?

Rätt! om man själv får påstå, eftersom att ingen vågade ta eller ville ta ansvar, även om det stod i policyn att man inte ska samarbeta med företag som är utrustade med fördomar. Tyvärr pågick detta inne på tjänstemanna sidan också, men man fick bara lära sig att blockera. Istället pågick mycket annat i tankarna, att inifrån kunna se till att få iväg den yngre generationen ut i arbete.

Tips till er: arbeta övertid om det behövs, vila göra du sen. Och om  du har viljan, kan du skapa lyckan för att sedan kunna " turn, face the strange and change " precis det Mr.Ibrahimovic ägnar sig åt att göra, ska ni också kunna göra om några år. 

Techwar

Teknik & handels kriget är igång!
Eftersom jag är ett stort fan av Fingerprint Cards och dess teknik så har jag det senaste året följt Huaweis nyhetsflöde intensivt sedan chefen Meng Wanzhou blev gripen i Kanada. Och som grädde på moset passade även teknikföretag som Google, Qualcomm och många fler att kväva exporten av enheter till Huawei. Kina ska ha svarat med att bojkotta Apple vilket kan drabba Kina hårdast. Om jag minns rätt så produceras väl Iphone i Kina?!

Jag personligen tror att dom kommer hitta en lösning sinsemellan, eftersom att detta är en livsmiljö där alla är beroende av ett samarbete! Men även saker som en fastställd norm och patent är en viktig del som Kina behöver förhålla sig till. 

Trappas detta upp ordentligt, har Kina ett ess i rockärmen fick jag nyligen reda på. Dom kan nämligen strypa exporten av unika metaller till USA som elbilstillverkaren Tesla är helt beroende av samt att de är nödvändiga för elektronik produktionen! 

Det bästa är att förhandla med Kina och inte ha så bråttom med "påhittade" sanktioner och fåniga uttalanden. 

D.Trump: I love trade. I'm a free trader 100%. But we need smart people making the deals, and we don't have smart people making the deals.

Fokusera

Hur tar man nästa steg för att utveckla ett företag eller att utvecklas som person? Detta är en fråga jag ofta fått under åren.

När det kommer till överlevnad, så har människans syn en stor betydelse. Vi människor undviker situationer där vi snabbt kan upptäcka något negativt med hjälp av synen. Och på samma sätt så är det en viktig funktion som hjälper oss att fysiskt lyckas när man ser möjligheter.

När det gäller affärssuccé är synen minst lika viktigt. Vision i affärssyn är att visualisera framgångsrika resultat. Det är i ditt hjärta, och att tydligt drömma om vart du vill gå med din verksamhet genom att förverkliga din ide.

Var inte rädd för att drömma, vare sig du tror du kan göra någonting eller inte. Du bör spendera några minuter om dagen och visualisera vart exakt du planerar att vara och hur du tar dig dit. Detta är ett sätt att utveckla fokus, schemaläggning och organisation. Detta är också samma process alla atleter använder för att stärka deras prestation.

Om inte du tar dig tid att skapa dina egna drömmar, kommer någon annan att anställa dig för att skapa deras!