Techwar

Teknik & handels kriget är igång!
Eftersom jag är ett stort fan av Fingerprint Cards och dess teknik så har jag det senaste året följt Huaweis nyhetsflöde intensivt sedan chefen Meng Wanzhou blev gripen i Kanada. Och som grädde på moset passade även teknikföretag som Google, Qualcomm och många fler att kväva exporten av enheter till Huawei. Kina ska ha svarat med att bojkotta Apple vilket kan drabba Kina hårdast. Om jag minns rätt så produceras väl Iphone i Kina?!

Jag personligen tror att dom kommer hitta en lösning sinsemellan, eftersom att detta är en livsmiljö där alla är beroende av ett samarbete! Men även saker som en fastställd norm och patent är en viktig del som Kina behöver förhålla sig till. 

Trappas detta upp ordentligt, har Kina ett ess i rockärmen fick jag nyligen reda på. Dom kan nämligen strypa exporten av unika metaller till USA som elbilstillverkaren Tesla är helt beroende av samt att de är nödvändiga för elektronik produktionen! 

Det bästa är att förhandla med Kina och inte ha så bråttom med "påhittade" sanktioner och fåniga uttalanden. 

D.Trump: I love trade. I'm a free trader 100%. But we need smart people making the deals, and we don't have smart people making the deals.